Vrei un Miracol de Crăciun? Ești arogant și ingrat.

Și o să iți explic și de ce. Experimentezi miliarde de miracole în fiecare zi. În momentul ăsta citești. Ce faci? Citești. Deci obiectivul tău (ochiul), preia niște semnale luminoase pe care le transformă (el, nu tu), în niste impulsuri electrice, pe care le trimite (el, nu tu) spre creier, care le interpretează (el, nu tu). Dacă ai zâmbit, ai mișcat (de fapt creierul, nu tu), câteva mii de mușchi. Mai pe scurt, orice scărpinat în fund, mers până la baie, orice pahar peste cap sau status de facebook nu aparține sumei proceselor conștiente pe care le-ai controlat. Tu doar ți-ai dorit să se întâmple. Suntem niște răsfățați care ne dorim în fiecare milisecundă câte ceva. De două minute, de când număr eu, respiri. Metabolizezi. Supraviețuiești. Meritul tău? Aproape zero. Mai vrei un miracol? Ești arogant și ingrat.

Am o dedicatie si pentru tinerii moderni, putin hipsteri, care mai nou sunt atei. Sa va permiteti sa va indoiti de existenta unei constiinte superioare si binevoitoare cand o sa-mi explicati sumar cum s-a hotarat o celula sa manance. Si cum s-a hotarat o alta celula sa se mai asocieze cu o celula, ca sa manance amandoua. Si cum s-au hotarat cand erau mai multe sa-si faca o harta a organismului pe care sa o tina stocata in fiecare dintre ele. Si cum de nu putem sub nicio forma sa inducem “viata” unei particule “moarte”. Cu toate conditiile controlate. Ca nu stiu daca va stiti, da’ pe vremea aia, cand a aparut viata, nu erau laboratoare.

Revenind la tine. Au mai trecut doua minute de cand, fara sa ai nicio legatura constienta cu ce se intampla, ai supravietuit. Pe o planeta aflata la exact distanta necesara ca sa supravietuiesti. Exact in deceniul cu facebook, curent electric, masina, calculator, vot universal, democratie, desene animate, rock, baruri, telefon mobil, zboruri cu avionul. Mai vrei un miracol? Esti chiar nesimtit.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s