UPC Horizon, dragostea mea nerostită

M-a mâncat în cur și am luat noul Box Horizon de la UPC. Nici nu știu cu ce să încep. Hai să o iau cu ce mă doare.

Înregistrările. Vechiul box, DVR-HD, apăsam Record și eram întrebat dacă vreau să trag toată seria sau doar episodul. Box-ul Horizon, nu mă mai întreabă. Deci trebuie să dau eu Record la fiecare episod în parte? Nu, mersi. Mai mișto decât atât, înainte să înceapă înregistrarea, Horizon mă întreabă dacă îi confirm. Traducere. Dacă ești plecat de acasă ai belit-o. Wait, there’s more. Nu mai ai două tunere. Asta înseamnă că nu mai poți să te uiți la ceva și să înregistrezi altceva. Nici nu m-am încălzit.

Telecomanda. Extrem de originală, cum n-am mai văzut la nicio telecomandă în ultimii 250 de ani, butoanele de canale sunt în stânga, butoanele de volum, în dreapta. Telecomanda nu mai poate fi sincronizată cu televizorul, ca să folosești o singură telecomandă.

Navigarea. Aici acord un Oscar. Dacă navighezi prin Favorite (mulțumesc Doamne că mai există așa ceva), folosind tasta Sus, te duci spre finalul listei. Dacă folosești navigarea rapidă, prin apăsarea prelungită a aceleiași taste Sus, te duci în sens fix opus, adică spre începutul listei de programe. Genial. Wait, there’s more. Canalele “normale” și cele “favorite” sunt numerotate diferit. Cum? Cum am scris. Adică dacă ești în modul favorite și formezi 25 ca să te duci pe desene animate, e posibil să nimerești pe porno. E posibil așa ceva? Da, este. Nu intru în amănunte, există o logică perversă în asta, da’ părerea mea este că e o absurditate.

Per total, major set back e puțin spus. Am preferat întodeauna UPC pentru cum își tratează clienții și mai ales pentru meniul Box-urilor. Not anymore, cel puțin partea a doua. Am sunat să-mi cer DVR-HD-ul înapoi. A fost foarte funny, că nenea de la telefon mi-a zis că nu mai există echipamentele astea. I-am zis și eu: ba da, am dat eu unul azi! :)) Așa că, îl aștept ca pe Moș Crăciun.

BONUS, sincronizarea telecomenzii UPC cu televizorul SAMSUNG

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s